FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Orter och sevärdheter / Esterel

ESTEREL

Mellan Cannes i öster och St Raphael i väster reser sig de berömda Esterelbergen. Det här spektakulära bergsmassivet är nästan tre mil långt och skiljer regionerna Alpes-Maritimes och Var åt.

EsterelEsterelbergen växlar från sexhundra meter höga toppar till djupa raviner och allting skiftar i kraftigt rött. De röda bergen, den granngröna vegetationen och det azurblå vattnet skapar en fantastisk syn. Särkskilt vackert är det på våren när mimosan uppvisar sina gula blommor.

Esterel är en utmärkt plats för vandring och picknick samtidigt som kustvägen lämpar sig bra för cykelutfärder. Längs den dramatiska kusten där de branta, röda klipporna skjuter rakt ner i havet finns det många små badvikar, som är betydligt gemytligare och lugnare än i de mer välbesökta turistorterna. Du bör absolut välja kustvägen Corniche d´Or, som löper längs med Esterelmassivens kust, istället för motorvägen som genomskär bergen strax ovanför trots att körtiden blir något längre. Vyerna från denna kustväg, klassad som en av världens vackraste, får inte missas.

Längs Esterelbergens kust finns några mindre orter såsom Theoule-sur-Mer och Agay. Härifrån är det inte långt till vare sig Cannes och Saint Raphäel.

LÄNKAR
Hotell i St Tropez-regionen


Esterelmassivet

Esterel
Granngrön vegetation och azutblått hav


Esterelbergens dramatiska kust

KARTA

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.