FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Orter och sevärdheter / Grasse

GRASSE

Staden Grasse är belägen på en brant kulle och har haft rollen som världens parfymstad ända sedan 1500-talet. I den här medeltida staden kan du besöka flera parfymerier, men även strosa längs kullerstensgränder och uppleva en atmosfär som skiljer sig markant från övriga Rivieran.

GrasseGrasse ligger strax norr om Cannes och här kan du besöka flera parfymtillverkare och se hur deras parfymerer tillverkas. De största parfymerierna i staden är Fragonard, Molinard och Galimard. Hos dem kan du inte bara köpa prisvärda parfymer, utan även komponera din alldeles egen parfym.

På Musée Internationale de la Parfumerie får man veta hur parfym tillverkas, se utställningsföremål från kända modehus, bl.a. Chanel. I den gamla katedralen Ancienne Cathédrale Notre-Dame-du-Puy från 1100-talet hänger tre verk av Rubens och Jean-Honoré Fragonard.

Det finns många små torg med kaféer och restauranger i Grasse, liksom vackra byggnader och slingrande gränder. Place aux Aires är en central plats på toppen av staden där mycket folk vistas kring fontäner och här på torget säljs även blommor, frukt och grönsaker.

I början av augusti varje år anordnas en jasminfestival som är en stor folkfest med blomsterprydda kortegevagnar som åker genom staden och musikuppträdanden.

LÄNKAR
Hotell på centrala Rivieran

Turistportalen för Grasse

Eze
Parfymeriet Fragonard

Grasse
Omgivande landskap

KARTA

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.