Fransk Mat och Dryck – Boken för matglada frankofiler

Fransk Mat och Dryck är ett litet och behändigt lexikon som är tänkt för Frankrike-turister och för alla intresserade av fransk gastronomi. Boken innehåller ett svensk-franskt lexikon och vice versa, ordlistor, en miniparlör och rikligt med fakta om de franska kökets klassiker (viner, ostar, bröd, kött, etc…). Boken är praktisk och innehåller rikligt med bilder i en trevlig layout.

Med Fransk mat och dryck kan du:
- välja rätt mat och dryck i livsmedelsaffären
- få det du vill ha på din tallrik och i ditt glas på restaurangen
- läsa franska recept
- veta var köttet sitter på gris, kalv, lamm och oxe
- lära känna franska viner, druvor och vindistrikt
- bekanta dig med ett hundratal franska ostar
- plocka fram rätt fras vid rätt tillfälle

Med Fransk Mat och Dryck har det franska köket inga hemligheter för dig mera. Du klarar dig smidigt genom marknaden i Nice och de franska recepten.

Läs mera om boken och författaren Ulla Britta Persson på www.ps-spraktjanst.se.

Bakom boken står Ulla Britta Persson, språklärare och frankofil.

Franska Rivieran, Restaurang

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>