Le Patio

Le Patio är restaurangen i hotell La Pérouse i Nice. Le Chef  heter Pascal Gorris, och jobbade tidigare på Grand Hotel du Cap Ferrat.
Högt belägen mellan ändan av Nices strand och la Colline du Château är Le Patio ett både lungt och mysigt ställe. Le Patio har en terrass med två stora citronträd och även en mindre inomhus terrass för kyligare dagar.

Terrassen

Restaurangen öppnade i söndags för säsongen efter att har varit stängd under december och januari månaderna. 20h00 var mitt bord bokat. Fyra andra sällskap, hotellgäster, hade hittat dit. Ett av dem var ett engelskt party of 4, som firade en 60-års dag. Om det var Queen Elizabeth’s 60 år som drottning eller en födelsedag förblev dock oklart. Medan jag väntade på min förrätt avslutade en av dessa britter sin med följande mening : ”c’est le meilleur plat… that I have ever eaten in France.”

Och, indeed, visade sig förrätten vara suverän. Den bästa rätten jag serverades under denna vistelse i Nice. Och den var även den billigaste : 13€.

Getost-croustillant med fikonsylt och blandade salladsblad

Varmrätten var mycket god. Raffinerad var den både i smaken och utseendet.

Halvhummer rostad i basilikasmör med grönsaksrisotto

Det engelska samtalet från grannbordet var mycket tydligt, tack vare närheten och förmodligen också deras vinkonsumtion. Ena Engelsmannens historia ledde till mitt efterrättsval :
Did you know that Crème Brûlée was an english meal ? It was an english cook from London that had the idea, but he thought that ”burnt cream” didn’t sound too classy, so he called it ”Crème Brûlée”which is French for ”burnt cream”.”

Dock visade det sig vara en rövarhistoria då jag kollade upp att Crème Brûlée noterades för första gången år 1691 i en fransk kokbok. Men när det nu hade talats så mycket om Crème Brûlée så valde jag ändå en sådan till efterrätt.

Crème Brûlée

Här hittar du Le Patios meny, som förändras varje vecka. På dagen är det en annan meny med enklare rätter som gäller. Baren är också öppen hela eftermiddagen, så det finns flera olika sätt att njuta av hotell La Pérouses terrass.

Franska Rivieran, Nice, Restaurang

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>