L’Univers Plumail – Restaurang i Nice

I hjärtat av Nice, ett stenkast från le Vieux Nice och la Place Massena finner du L’Univers Plumail. Här möttes vi av den karismatiske kocken Christian Plumail som idag bjöd oss på en typisk höstmeny, les Saveurs d’Automne. Det var en färggrann meny som trots sin eleganta och tillsynes minimalistiska utformning var i högsta grad mättande. Välkomstdrinken var en intressant blandning av Campari, mandarinlikör och Crément d’Alsace. Pilgrimsmusslorna à la plancha, som jag valde till förrätt, visade sig vara ett utmärkt val för att även kunna njuta av det som komma skulle. Mitt sällskap som hade valt gräsandspaté med gåslever och som inte kunde motså frestelsen att äta upp den kant och klart, hade lite svårare att hålla ut ända till den utsökta efterrätten.

L’Univers Plumail erbjuder veckans meny för 22 euros, säsongens meny för 46 euros och den lyxigaste menyn sammanställd av de exklusivaste produkterna direkt från morgonens torg, à 76 euros. Du kan även välja rätter à la carte och vinlistan innehåller såväl omsorgsfullt utvalda regionala viner som viner från de mest kända vingårdarna i Frankrike.

Christian Plumail fick sin första Michelin stjärna som 26-åring och nu ca 25 år senare driver han denna exklusiva restaurang. Denna stjärnkock kan du även lyssna till på Radio France Bleu Azur där han delger oss sina kulinariska tips. För den som är intresserad finns det möjlighet att delta i en matlagningsateljé under Christians ledning. Tillsammans handlar ni på torget vid Cours Saleya och tillreder därefter en trerätters måltid i restaurangens kök. Ateljén avslutas med en gemensam lunch då ni avnjuter er egenhändigt tillredda måltid.

Christian, som är en god vän med Sveriges konsul i Nice, anordnar olika temakvällar på sin restaurang. Den 23 november kan ni avnjuta en galamiddag till tonerna av de mest kända operor uppförda av den svenska sopranen Natalie Cevallos som ackompanjeras av pianisten Frédéric Chauvel.

 

Temakväll den 23:e november
http://www.christian-plumail.com/

Franska Rivieran, luxuryREPORT, Nice, Restaurang, Rivieranguiden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>