FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Share  

Startsida / Orter och sevärdheter / La Turbie

LA TURBIE

På berget ovanför furstendömet Monaco ligger gemytliga La Turbie. Dagens turister är inte de enda som lagt märke till platsens otroliga utsikt. Det var faktiskt romarna som satte La Turbie på kartan.

GrasseDet La Turbie är mest känt för är den mäktiga byggnaden Le Trophée des Alpes som byggdes år 6 f.Kr av romarna med kejsaren Augustus i spetsen. Det var ett monument som markerade Romarrikets gräns mot Gallien. Det imponerande tornet reser sig högst av alla byggnader i La Turbie och är idag en av de främsta lämningarna från Romarriket i Frankrike. Bredvid Le Trophée des Alpes finns också ett museum som berättar om dess historia.

I La Turbie har man också spelat in flera filmer, t.ex. den amerikanske storfilmen Ronin, som bland annat utspelar sig mitt i byns centrum. Varje år går också en känd cykeltävling, Paris-Nice, förbi på de smala gatorna.

Bra att veta om du vill göra ett besök till byn är att vägen till La Turbie är relativt brant på många ställen och att det faktiskt var just här som Monacoprinsessan Grace Kelly omkom i en tragisk bilolycka. Men för de som inte lider av höjdskräck är det istället en otrolig upplevelse att färdas på på denna corniche (kustväg).

LÄNKAR
Hotell på klassiska Rivieran
Turistportalen för La Turbie

La Turbie
Le Trophée des Aples

KARTA

Rivieranguiden.se är Sveriges största sajt för franska Rivieran. Sedan 2007 har vi hjälpt svenskar att resa ner till Rivieran och genom vår sajt kan du enkelt boka flyg, hyrbil och hotell i såväl Nice, Cannes, Monaco som Saint-Tropez.